Zupa czarnina przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca
Skladniki: https://katmpbsoftprodukty.blogspot.com/search/label/Zupa%20czarnina
1. Mięso: żołądek, serce, kark i krótka część skrzydełek. Karki z kaczki i skrzydełka krótkie, te kupione od kaczki 2. Krew 3. Woda 4. Przyprawy: liść laurowy, ziele angielski, goździk, cynamon, sól, cukier i ocet 5. Warzywa: marchew, pietruszka i seler (lub liść selera i liść magii) 6. Mąka pszenna 7. Majeranek Wykonanie: 1. Rozmrażamy mięso i wkładamy do zimnej wody do wymrożenia w garnku, gdyż mięso jest tłuste 2. Wkładamy mięso do wody i gotujemy do wrzenia, obieramy marchew i po zagotowaniu wody wkładamy ją oraz przyprawy 3. I potem gotujemy na małym ogniu aby powstał rosołek: 1-1,5 godziny i mięso było miękkie 4. Studzimy rosołek następnie 5. Przygotowujemy krew 6. Wkładamy krew do litrowego słoika dodajemy zimnej wody, bierzemy firlejej i krew w wodzie rozcieramy aby nie było grupek. A jak są to bierzemy krew i przeleamy do drugiego słoika i przecieramy przez duszlak 7. Następnie bierzemy mąkę i wsypujemy do słoika i rozrabiamy mąke z wodą, żeby nie było grudek również 8. Mąkę przez duszlak sitko wlewamy do krwi 9. Po połączeniu krwi z mąką i nie ma grudek wlewamy przez duszlak do rosołku i wstawiamy na mały ogień aż krew zagotuje się z rosołkiem - w czasie gotowania trzeba mieszać
10. Jak się zagotuje sprawdzamy smak czy odpowiednio słodkie, słone kwaśne. Jak jest mało gęste trzeba dodać trochę mąki.
11. Koniec
Komentarze
Prześlij komentarz