Zupa czarnina przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca

 








Skladniki: https://katmpbsoftprodukty.blogspot.com/search/label/Zupa%20czarnina

1. Mięso: żołądek, serce, kark i krótka część skrzydełek. Karki z kaczki i skrzydełka krótkie, te kupione od kaczki
2. Krew
3. Woda
4. Przyprawy: liść laurowy, ziele angielski, goździk, cynamon, sól, cukier i ocet
5. Warzywa: marchew, pietruszka i seler (lub liść selera i liść magii)
6. Mąka pszenna
7. Majeranek
Wykonanie:
1. Rozmrażamy mięso i wkładamy do zimnej wody do wymrożenia w garnku, gdyż mięso jest tłuste
2. Wkładamy mięso do wody i gotujemy do wrzenia, obieramy marchew i po zagotowaniu wody wkładamy ją oraz przyprawy
3. I potem gotujemy na małym ogniu aby powstał rosołek: 1-1,5 godziny i mięso było miękkie
4. Studzimy rosołek następnie
5. Przygotowujemy krew
6. Wkładamy krew do litrowego słoika dodajemy zimnej wody, bierzemy firlejej i krew w wodzie rozcieramy aby nie było grupek. A jak są to bierzemy krew i przeleamy do drugiego słoika i przecieramy przez duszlak
7. Następnie bierzemy mąkę i wsypujemy do słoika i rozrabiamy mąke z wodą, żeby nie było grudek również
8. Mąkę przez duszlak sitko wlewamy do krwi
9. Po połączeniu krwi z mąką i nie ma grudek wlewamy przez duszlak do rosołku i wstawiamy na mały ogień aż krew zagotuje się z rosołkiem - w czasie gotowania trzeba mieszać
10. Jak się zagotuje sprawdzamy smak czy odpowiednio słodkie, słone kwaśne. Jak jest mało gęste trzeba dodać trochę mąki.
11. Koniec

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Placek drożdżowy przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca