Barszcz czerwony przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca
Skladniki: brak
1. Buraczki 2. Rosół od gotowanego jakiegoś mięsa 3. Ocet, cukier, sól, cynamon, goździki, liść laurowy i ziele angielski 4. Mąkę 5. Śmietanę
Wykonanie: 1. Do rosołu wkładamy pokrojone surowe na pół buraczki i dodajemy ocet, cukier, sól, cynamon, goździk, liść laurowy i ziele angielski 2. Gotujemy na małym ogniu, aż stanie się czerwone próbujemy i doprawiamy do smaku
3. Rozrabiamy mąkę z wodą i odstawiamy do ostudzonego barszczu wlewamy mąkę i gotujemy mieszając aby nie powstały grudki z mąki 4. Na koniec dodajemy śmietanę dowolna i dalej gotujemy
Komentarze
Prześlij komentarz