Ogórki po warszawsku przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca
Skladniki: https://katmpbsoftprodukty.blogspot.com/search/label/Og%C3%B3rki%20po%20warszawsku
1. Zwykłe ogórki umyć
2. Umyć słoiki
3. Przygotować koper zielony, czosnek, chrzan korzeń obrany
4. Przygotować przyprawy: ziele angielski, goryczkę liść laurowy
5. Na dno słoików włożyć koper
6. Powkładać ładnie ogórki
7. Dodać pokrojone ząbki czosnku i pokrojony chrzan
8. Ziele angielskie jedno lub dwa do słoików
9. Do każdego słoika połowę liścia laurowego
10. Ugotować zalewę: 5 litrów wody, 5 łyżeczek soli, 4 łyżki cukru na litr i ocet jedna szklanka na litr dodać parę listków laurowych i ziele angielskie na wyczucie
11. Próbujemy i gotujemy
12. Po ugotowaniu czekamy na ugotowanie zalewy
13. Po wystudzeniu napełniamy słoiki zakręcamy mocno i pasteryzujemy w zimnej wodzie do wrzenia
14. Gasimy gaz i zostawiamy do chłodnej wody wystudzenia
15. Szmatka na spód garnka
16. Gotowe wyjmujemy i odkładamy do wiosny
Komentarze
Prześlij komentarz