Pasztet na obiad przepisy, gotowanie, odżywianie, jedzenie, dieta, kuchnia, pieczenie, smażenie mężczyzny ojca
Skladniki: brak
1. Wątróbka drobiowa może być wieprzowa 2. Mięso od szynki wieprzowej, może być łopatka, biodrówka, boczek 3. Boczek 4. Pieprz zwykły, liść laurowy, ziele angielskie, sól, czosnek, cebula 5. Tarta bułka 6. Suchy chleb namoczony 7. Jajko
Wykonanie: 1. Gotujemy wątróbkę osobno z solą 2. Dodajemy mięso od szynki, wkładamy boczek, cebula (jedna), ziele angielskie, liść laurowy, sól
3. Gotujemy aż będzie miękka, wątróbka szybko, mięso długo gotujemy 4. Po ugotowaniu czekamy aż się ostudzi i mielimy, wcześniej trzy skipki chleba namoczonego i odciśniętego z wody wkładamy do mięsa to samo wkładamy cebule czosnek i mielimy 5. Po zmieleniu dodajemy pieprz ziołowy, pieprz zwykły, sól całe jajko i próbujemy smak 6. Wyrabiamy pasztet ręką jak za luźny można dodać tartą bułkę 7. Następnie do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką wkładamy pasztet i kładziemy do piekarnika do zapieczenia.
Komentarze
Prześlij komentarz